Inovație
3 minutes min

Inovație de la Saint-Gobain PAM: gama Blutop, pentru distribuția apei potabile la cele mai înalte standarde

Inovație de la Saint-Gobain PAM: gama Blutop, pentru distribuția apei potabile la cele mai înalte standarde

Apa este una dintre cele mai prețioase resurse naturale din prezent, însă, de foarte multe ori, nu conștientizăm acest fapt și, ca atare, nu o apreciem la adevărata sa valoare. Astăzi, furnizarea apei potabile este o provocare zilnică, dar și un element important fără de care nu am putea supraviețui. Pentru a o putea conserva eficient și pentru ca generațiile următoare să se bucure de beneficiile acestei resurse este necesară o gestionare durabilă. Rețelele de distribuție BLUTOP sunt inovația tehnologică ce se bazează pe folosirea fontei ductile, garantând disponibilitatea și calitatea apei potabile.

Calitatea apei este afectată constant de poluare, iar cerințele în privința distribuției devin tot mai exigente, cu fiecare an ce trece. Totodată, acest fapt a devenit motorul de dezvoltare a tehnologiei pentru conductele de apă. Pornind de la activitatea de captare și stațiile de tratare, rețelele de transport și distribuție sunt importante în egală măsură. Astfel, fiecare componentă a sistemului înfluențează în mod decisiv calitatea serviciului de asigurarea a apei.

Pentru a veni în întâmpinarea acestor cerințe, Blutop reprezintă o inovație concepută pentru o lume în care resursele de materii primii sunt rare. Cu obiective precise de reducere a impactului asupra mediului, dar și de dezvoltare durabilă gama de sisteme Blutop furnizează o distribuție eficientă și păstrează calitatea apei potabile la cele mai înalte standarde.  

Create din fontă ductilă de ultimă generație, acestea permit înlocuirea tronsoanelor învechite din materiale plastice și păstrează, în același timp, compatibilitatea dimensională cu rețeaua existentă. Pe lângă această caracteristică, pierderile de apă se reduc considerabil datorită etanșeității și rezistenței la presiune a componentelor din fonctă ductilă. Îmbinările au fost create special pentru a rezista la o presiune continuă de serviciu de 25 bar, dar și pentru a evita infiltrațiile de apă din sol în interiorul conductei. De asemenea, soluțiile performante Blutop se remarcă și prin longevitate, asigurând o durată de viață de peste 100 de ani.  

Nu în ultimul rând, un alt beneficiu este și secțiunea hidraulică mai mare a țevilor Blutop, ce permite creșterea capacității hidraulice a rețelelor și reducerea semnificativă a costurilor de pompare. Din punct de vedere al instalării și utilizării, inovația Blutop permite transportul manual, dar și realizarea rapidă a lucrărilor pe șantier fără folosirea a unor unelte speciale.