
Grupul Saint-Gobain este din nou recunoscut pentru angajamentul său în lupta împotriva schimbărilor climatice
Grupul Saint-Gobain a fost din nou recunoscut în acest an de către CDP (Carbon Disclosure Project) pentru leadership-ul său în lupta împotriva schimbărilor climatice. CDP este o organizație globală non-profit recunoscută ca fiind un punct de referință în ceea ce privește evaluarea impactului asupra mediului și transparența.
Pentru al doilea an consecutiv, Saint-Gobain se află din nou pe „lista A” pentru abordarea schimbărilor climatice, fiind una dintre cele 283 de companii care au obținut calificativul "A", dintr-un total de peste 15.000.
Claire Pedini, Vicepreședinte Senior, Resurse Umane și Responsabilitate socială corporativă la Saint-Gobain, a menționat: „Această realizare este o dovadă a acțiunilor consecvente ale companiei în ceea ce privește sustenabilitatea. Demonstrează că întregul Grup este mobilizat pentru a atinge neutralitatea emisiilor de carbon până în 2050, în linie cu scopul nostru "Making the World a Better Home”.
Pentru a atinge acest obiectiv ambițios, Saint-Gobain a stabilit o foaie de parcurs pentru 2030 care vizează o reducere a emisiilor de CO2 cu 33% pentru domeniile 1 & 2 și cu 16% pentru domeniul 3, față de 2017, obiective validate în 2020 de către Science Based Targets initiative (SBTi). În luna septembrie a acestui an, SBTi a validat, de asemenea, angajamentul Saint-Gobain de a atinge neutralitatea emisiilor de carbon până în 2050.
În calitate de lider mondial în soluții ușoare și sustenabile pentru construcții, Saint-Gobain a realizat mai multe premiere mondiale, inclusiv prima producție de sticlă plană fără emisii de carbon în Franța. De asemenea, Grupul și-a consolidat poziția în domeniul produselor chimice pentru construcții, prin achiziționarea Chryso și GCP, ale căror soluții au o contribuție semnificativă la decarbonizarea industriei construcțiilor.
Saint-Gobain a primit, de asemenea, calificativul "A-" pentru transparența sa în ceea ce privește necesarul de apă, confirmându-și angajamentul de a reduce până în 2030 consumul de apă cu 50% față de 2017 și de a atinge un nivel zero de evacuare a apei în zonele supuse unui stres hidric extrem de ridicat.
CDP evaluează companiile folosind o metodologie independentă, alocând un punctaj de la A la D- bazat pe gradul de transparență a informațiilor furnizate, gradul de conștientizare și de gestionare ale riscurilor de mediu și demonstrarea celor mai bune practici în domeniul mediului, cum ar fi stabilirea de obiective ambițioase și semnificative.
Comunicatul de presă în limba engleză poate fi accesat aici.