
Sustenabilitate
În tot ceea ce facem, suntem ghidați de scopul nostru: Making the World a Better Home. Indiferent de activitățile noastre pe piețele de construcții, transpunem scopul nostru într-un angajament strategic și în acțiuni concrete.
Vă suntem alături pentru a inova și a vă ajuta să proiectați, să construiți și să renovați clădiri de o mai bună calitate, care să reducă impactul asupra planetei noastre, să îmbunătățească sănătatea și starea de bine a oamenilor și să garanteze costuri reduse și o valoare sporită.
Vă oferim soluții inovatoare pentru a îmbunătăți performanța clădirilor și pentru a vă sprijini în călătoria către un grad mai mare de sustenabilitate, militând pentru construirea de clădiri mai bune, mai sigure, mai durabile, mai confortabile și mai performante.
Datorită istoriei Grupului Saint-Gobain de peste 350 de ani și a sinergiilor dintre diferitele noastre activități, mărci specializate și competențe, dorim să fim partenerul dumneavoastră preferat care se preocupă de îmbunătățirea calității clădirilor.
MAI BINE PENTRU PLANETĂ
Planeta noastră se confruntă cu provocări majore, pe care ne angajăm cu tărie să le combatem. Soluțiile și serviciile pe care le oferim contribuie la reducerea impactului pe care sectorul construcțiilor îl are asupra mediului înconjurător, de la construirea până la demolarea clădirilor.
MAI BINE PENTRU OAMENI
Pentru noi, la Saint-Gobain, sustenabilitatea nu înseamnă doar să avem grijă de planetă, ci și de oameni. Reducem pericolele asupra sănătății și îmbunătățim confortul, atât pentru ocupanții clădirilor, cât și pentru cei care folosesc produsele noastre.
VALOARE ECONOMICĂ MAI BUNĂ
Prin alegerea unor soluții de înaltă calitate, proprietarii de clădiri cresc valoarea proprietății lor.
CALITATE MAI BUNĂ
Soluțiile noastre permit economii de energie atât în condiții de temperaturi ridicate, cât și în condiții de temperaturi scăzute, sunt sigure și fiabile și sunt adaptate la orice tip de climat sau zonă. Acestea îndeplinesc cerințe de confort, sănătate și stare de bine, siguranță și securitate.
Saint-Gobain, partener de încredere pentru construcții durabile

Articole blog
3 noi Declarații de Mediu pentru produsele Isover fabricate la Ploiești
Deoarece clădirile au un impact uriaș asupra noastră şi a mediului înconjurător, una dintre prioritățile Grupului Saint-Gobain este îmbunătățirea calității vieții oamenilor, astfel că preocuparea noastră pentru mediu se manifestă încă din stadiul de concepere a unui produs, adoptând o atitudine responsabilă față de schimbările climatice.
Observatorul Construcțiilor Sustenabile
Saint-Gobain se angajează să joace un rol cheie în transformarea sectorului construcțiilor și să devină o companie de referință, care să fie atât pionier, cât și motor, pentru a implica toate părțile interesate. Acesta este motivul pentru care Saint-Gobain a creat Observatorul Construcțiilor Durabile.
Saint-Gobain a obținut Declarația de Mediu pentru ORAÉ®
Declarația de Mediu pentru Produs (en. Environmental Product Declaration) a sticlei cu cel mai redus conținut de carbon din lume – ORAÉ®, lansată de Saint-Gobain în septembrie 2022, a fost înregistrată în Sistemul International EPD®, cel mai amplu sistem de declarații de mediu din lume, bazat pe standardele internaționale ISO.
Am dat startul lucrărilor de construire a celui mai mare parc fotovoltaic on-site din România
Saint-Gobain și ENGIE Romania anunță demararea lucrărilor de construire a celui mai mare parc fotovoltaic on-site din România. Amplasat pe terenul fabricii de sticlă Saint-Gobain din Călărași, pe o suprafață de 14 hectare, sistemul de panouri fotovoltaice va fi destinat producerii de energie regenerabilă în cadrul sitului industrial, producția rezultată urmând a fi folosită 100% pentru autoconsum.
Saint-Gobain România își continuă angajamentul de a reduce emisiile de carbon
Saint-Gobain România își continuă angajamentul de a reduce emisiile de carbon prin lansarea celei de-a treia ediții a Fondului de Carbon, o campanie ce încurajează angajații să vină cu propriile idei pentru reducerea amprentei de carbon. Această campanie susține angajamentul Grupului de a atinge obiectivul stabilit – zero emisii de CO2 până în 2050.
A construi în mod sustenabil înseamnă a consuma mai puțină apă
Pe măsură ce încălzirea globală afectează ciclul apei printr-o succesiune de secete și inundații, se ridică o întrebare - vom rămâne într-o zi fără apă? Aceasta este o preocupare justificată, deoarece activitățile umane nu fac decât să sporească acest stres hidric. Așadar, cum putem utiliza această resursă într-un mod mai durabil în domeniul construcțiilor?
Apa - o resursă rară care trebuie protejată
Deficitul de apă afectează deja aproape jumătate din populația lumii și se așteaptă ca acesta să se agraveze din cauza schimbărilor climatice. Pe măsură ce temperaturile cresc, asistăm la secete, inundații și alte fenomene meteorologice extreme tot mai frecvente. În plus, poluarea apei cauzată de activitățile industriale și agricole reprezintă o preocupare din ce în ce mai mare, având un impact asupra surselor de apă și a sănătății publice.
Sediul Saint-Gobain România din București: Inovație, sustenabilitate și confort
La Saint-Gobain, unul dintre obiectivele noastre este reducerea impactului emisiilor de carbon, un obiectiv susținut prin relocarea sediului nostru din București într-o clădire verde – One Tower, prima clădire de birouri din România care a obținut certificarea LEED v4 Platinum Building Design and Construction, cel mai înalt nivel prevăzut de această certificare. Aceasta este completată de certificarea WELL Health-Safety, prin care se asigură că ocupanții birourilor au condiții superioare în ceea ce privește sănătatea și siguranța la locul de muncă.
Co-crearea: implicarea tuturor în procesul de inovare
De la sesiuni de brainstorming la prototipuri și de la crowd-sourcing la marketing. Co-crearea devine din ce în ce mai importantă în toate sectoarele industriei de producție actuale. Toată lumea contribuie acum la procesul creativ în moduri care stimulează inovarea. Și funcționează! Inovarea este condusă din ce în ce mai mult de co-creație. Aceasta înseamnă angajarea într-un dialog încă din faza de proiectare cu toate părțile interesate, fie că este vorba de clienți, parteneri sau angajați.
De ce un spațiu de lucru sănătos este cheia pentru starea de bine la locul de muncă
Ne petrecem o mare parte din viață în interiorul clădirilor, și în special la locul de muncă. Prin urmare, este esențial ca biroul să fie proiectat astfel încât să influențeze pozitiv starea fizică și psihică a angajaților. Fie că este vorba de confortul termic și acustic, de calitatea aerului, de designul interior, de lumina optimă sau de o priveliște plăcută - analizăm în cele ce urmează elementele esențiale ale unui birou sănătos.
Provocările generate de schimbările climatice în domeniul construcțiilor
Întreaga lume se confruntă cu valuri de căldură, furtuni, inundații. Schimbările climatice provoacă fenomene meteorologice cu manifestări din ce în ce mai intense și mai frecvente. Acestea au un impact de amploare asupra planetei, a locuitorilor și, bineînțeles, asupra clădirilor noastre. Așadar, cum construim sau renovăm ținând cont de incertitudinea climatică?
Creșterea eficienței energetice acasă
Locuințele noastre funcționează ca niște veritabile "organisme vii" și, la fel ca oamenii, trebuie să fie și să rămână sănătoase pentru a avea o durată de viață cât mai mare. O structură veche, un sistem de ventilație defectuos, un sistem de încălzire cu consum mare de energie sau o izolație necorespunzătoare, toate acestea pot fi considerate "traume" care au un impact negativ asupra eficienței energetice a clădirii. Dar ce anume înțelegem prin eficiență energetică? Ei bine, este raportul dintre cantitatea de energie consumată și volumul de energie furnizat de un sistem bazat energie.
Proiectele de reabilitare energetică: o problemă majoră de sănătate
Având în vedere numeroasele riscuri cauzate de locuințele improprii, renovarea nu este doar o modalitate de a combate schimbările climatice sau de a economisi energie, ci și o modalitate de a crește gradul de confort și de a reduce eventualele probleme de sănătate ale ocupanților.
Cum pot contribui materialele la procesul de învățare din școli
Fie că asigură confortul termic, acustic, vizual sau calitatea aerului din interior, materialele pot juca acum un rol cheie în școli, pentru a optimiza mediul în care copiii învață. Școlile pot fi într-adevăr locuri în care sănătatea elevilor și a profesorilor este o prioritate.
Există materiale care pot fi reciclate la infinit?
Materiale care pot fi reciclate la infinit? O realitate și o soluție pentru protejarea mediului înconjurător. Dar pot fi toate produsele reciclate la nesfârșit? Și sub rezerva căror constrângeri? Care sunt aspectele economice implicate? Iată câteva răspunsuri.
De ce 2022 este anul internațional al sticlei?
Organizația Națiunilor Unite a decis ca 2022 să fie Anul Internațional al Sticlei, dedicat explorării modului în care sticla ne ajută să construim o lume mai sustenabilă. De la ferestre la fiole de vaccin, sticla este prezentă în viața noastră sub numeroase forme - unele mai evidente decât altele. Pentru a sărbători acest lucru și pentru a promova inovațiile care ne conduc către următorul capitol, ONU a declarat anul 2022 drept Anul Internațional al Sticlei.
Clădiri cu emisii reduse de carbon: 5 proiecte de cercetare și dezvoltare care trebuie urmărite
Emisii zero nete de CO2 până în 2050: această ambiție, propusă de Uniunea Europeană și de 191 de state încă de la Acordul de la Paris din 2015, impune companiilor din domeniul construcțiilor - unul dintre sectoarele cu cele mai mari emisii de carbon - să vină cu soluții noi. Iată cinci idei promițătoare în favoarea unei construcții 100% sustenabile Net Zero Carbon.
Proiectarea clădirilor virtuoase: 6 proiecte care combină sustenabilitatea și performanța
Când abordăm eficiența energetică și performanța proiectului, inevitabil vom vorbi despre anveloparea acestuia, printre alte aspecte. O soluție de succes într-o locație nu va fi întotdeauna eficientă în alta. Dar cum se aleg soluțiile pentru ca proiectele, în funcție de cerințele și contextul lor, să devină, de fapt, eficiente și performante?
Politica de sănătate Saint-Gobain: Interviu cu Geneviève Thiaucourt și Florence Triou
Cu ocazia publicării noii politici de sănătate în muncă a Grupului, Geneviève Thiaucourt, Health at Work and Medical Director, și Florence Triou, General Manager al Saint-Gobain Ceilings France, Belgium și Luxembourg, care au condus împreună grupul de lucru responsabil de această nouă politică, ne explică importanța acesteia pentru fiecare dintre noi.
Inovație arhitecturală. Clădiri simbol din întreaga lume proiectate cu sticlă de înaltă performanță de la Saint-Gobain
În toată lumea există multe puncte de atracție inovatoare din punct de vedere arhitectural – de la clădiri impunătoare, desprinse dintr-un secol al viitorului, cu forme abstracte, până la edificii care folosesc tehnologii și soluții de ultimă generație. Soluțiile Saint-Gobain sunt pretutindeni, iar astăzi vă prezentăm contribuția noastră la construcția fațadelor a trei clădiri din Europa. Sticla de înaltă performanță de la Saint-Gobain a venit în ajutorul arhitecților cu soluții eficiente și durabile.
Ghid de proiectare: 7 caracteristici esențiale ale unei clădiri Net-Zero
Criza climatică a fost un subiect intens dezbătut în ultimii ani, iar termeni precum "amprentă de carbon", "efect de seră", "aerosoli atmosferici" și mulți alții sunt deja elemente curente în vocabularul nostru. Un alt termen foarte răspândit este "net zero", sau emisii nete zero, utilizat ca obiectiv pentru clădiri sau pentru diferite industrii și țări. Practic, aceasta înseamnă că valoarea consumului de energie este zero.
Va reinventa economia circulară sectorul industriei?
Având în vedere provocarea climatică și necesitatea de a conserva resursele, economia circulară nu mai este o opțiune, ci o necesitate care accelerează transformarea lumii industriale. Dar cum pot fi integrate în mod sustenabil fabrica viitorului și circularitatea?
Big data, la ce se utilizează?
Big Data. Întâlnim acest termen constant. Dar ce presupune? La ce se utilizează de fapt Big Data? Aduce beneficii? Și, mai presus de toate, de ce întreprinderile - în special cele industriale - văd în Big Data și în prelucrarea în masă a Big Data o pârghie esențială de creștere? Haideți să aruncăm o privire mai atentă.
Cum oferă companiile soluțiile de care clienții au nevoie?
În trecut, fabricam produse. Acum oferim soluții. Multe companii au făcut această tranziție și abordează dezvoltarea de produse din perspectiva practicilor și nevoilor clienților lor. De ce? Pentru a le oferi utilizatorilor un răspuns mai cuprinzător și mai personalizat. Și această practică funcționează!