
Valorile noastre sunt temelia culturii Grupului și ne ghidează zilnic
5 Principii de conduită
ANGAJAMENT PROFESIONAL
se defineşte ca aplicarea, la cel mai înalt nivel, a competenţelor şi deprinderilor dobândite, necesitând o permanentă actualizare a acestora. Este nevoie de un deosebit angajament personal şi de disponibilitate faţă de îndeplinirea sarcinilor încredinţate, precum şi faţă de dobândirea cunoştinţelor necesare. Este necesară în mod special contribuţia concretă a fiecărei persoane la respectarea mediului, sănătăţii şi securităţii muncii.
RESPECTUL FAŢĂ DE CEILALŢI
este o condiţie absolut necesară pentru dezvoltarea individuală şi profesională a fiecărei persoane. Acest principiu se aplică în cadrul Grupului la nivel mondial şi presupune respectarea pluralismului şi a culturilor, precum şi deschiderea faţă de oamenii de orice origine. Se manifestă prin capacitatea de a asculta, de a se informa, de a formula explicaţii şi de a dialoga.
INTEGRITATEA
impune fiecăruia respectarea riguroasă a probităţii în activitatea sa profesională. Ea nu permite niciun fel de compromisuri între interesele personale şi cele profesionale, nici în cadrul Grupului, nici în relaţiile cu partenerii externi, oricare ar fi practicile locale. Pentru anumite categorii de personal se stabilesc reguli detaliate de conduită, în cazul în care acest lucru este impus de natura responsabilităţilor acestora.
LOIALITATEA
este obligaţia de a avea un comportament corect în relaţiile cu superiorii, colegii, colaboratorii şi partenerii externi. Se interzice îndeosebi urmărirea unor scopuri personale care ar putea veni în contradicţie cu obiectivele vizate de societate sau de Grup. Ea presupune respectarea ordinelor şi regulilor interne ale societăţii şi Grupului.
SOLIDARITATEA
se bazează pe spiritul de răspundere al fiecăruia în mediul său profesional, pentru a înlătura atitudinile individualiste şi a valorifica munca în echipă şi aportul fiecărei persoane. Ea respinge modurile de desfăşurare şi administrare a unor activităţi care ar putea privilegia interesele personale în defavoarea intereselor societăţii sau Grupului.
4 Principii de acțiune
RESPECTAREA LEGALITĂŢII
Societăţile din cadrul Grupului aplică în orice situaţie legile şi reglementările în vigoare în ţările în care îşi desfăşoară activitatea. Se interzice efectuarea oricăror activităţi care ar putea încălca normele de drept privind concurenţa.
Societatile din Grup se abţin de la orice formă de finanţare a partidelor şi activităţilor politice, chiar dacă legislaţia locală permite acest lucru. De asemenea, se respinge orice formă de corupţie activă sau pasivă, atât în tranzacţiile pe plan intern, cât şi în cele pe plan internaţional. În contextul principiilor de acţiune enunţate în cele ce urmează, se interzice utilizarea deliberată a eventualelor lacune sau lipsuri din legile sau reglementările în vigoare în folosul propriu, în cazul în care acest fapt se îndepărtează de practicile Grupului.
RESPECTUL FAŢĂ DE MEDIU
Societăţile din cadrul Grupului se înscriu într-un demers activ de protecţie a mediului.
Ele aplică un model de gestiune a unităţilor, oriunde ar fi amplasate acestea, care permite fixarea unor obiective măsurabile privind performanţele de mediu, precum şi evaluarea şi controlul periodic al acestor performanţe. Societăţile au ambiţia de a aduce principalii indicatori pertinenţi pentru performanţele de mediu ale unităţilor proprii la nivelul indicatorilor specifici unităţilor eficace comparabile din cadrul Grupului, deși acest lucru presupune uneori depăşirea cerinţelor legislaţiei locale.
RESPECTAREA SĂNĂTĂŢII ŞI SECURITĂŢII MUNCII
Societăţile din cadrul Grupului se angajează să adopte măsurile necesare în vederea asigurării celei mai bune protecţii în domeniul sănătăţii şi securităţii muncii.
Societăţile îşi definesc politica de prevenire a riscurilor şi veghează asupra aplicării şi controlului aplicării acesteia. Ele aplică această politică atât faţă de proprii angajaţi cât şi faţă de angajaţii subcontractanţilor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţilor Grupului. Ele au ambiţia de a aduce principalii indicatori de performanţă ai unităţilor lor în domeniul sănătăţii şi securităţii muncii la nivelul indicatorilor specifici unităţilor eficace comparabile din cadrul Grupului - chiar dacă acest lucru presupune uneori depăşirea prevederilor legislaţiei locale în vigoare.
RESPECTAREA DREPTURILOR ANGAJAŢILOR
Societăţile din cadrul Grupului veghează cu scrupulozitate asupra respectării drepturilor angajaţilor.
Ele promovează dialogul social activ. Într-o manieră nelimitativă, şi chiar dacă acest lucru este permis de legislaţia locală, se interzice utilizarea muncii forţate, a muncii obligatorii sau a muncii copiilor, în mod direct sau indirect sau prin intermediul subcontractanţilor, în cadrul lucrărilor pe care le desfăşoară în unităţile Grupului. Se interzice practicarea oricărei forme de discriminare faţă de angajaţi, la recrutare, la angajare, pe parcursul sau la încheierea relaţiilor de muncă.
Află mai mult ...
Viața la Saint-Gobain
Cum este să lucrezi la Saint-Gobain? Incluziune, diversitate, studenți, mobilitate, dezvoltarea carierei, CSR, antreprenoriat, protecție socială... Vă dezvăluim totul pe această pagină dedicată.
Cariere
Cei peste 166.000 de angajați Saint-Gobain continuă să scrie istoria unei companii care datează de mai bine de 350 de ani. Suntem mândri de contribuția pe care o avem la crearea unor spații de locuit durabile, confortabile, estetice, în întreaga lume și la îmbunătățirea vieții de zi cu zi a fiecăruia dintre noi.
Scopul, viziunea și misiunea Grupului Saint-Gobain
Istoria noastră de 350 de ani, forța noastră colectivă și leadership-ul nostru ne ajută să ne continuăm dezvoltarea într-un mod incluziv, abordând provocările majore cu care se confruntă omenirea, și anume schimbările climatice, protecția resurselor și incluziunea. Suntem o companie internațională, dar și multi-locală, pe deplin integrată în zonele în care activăm pentru a le susține vitalitatea și a contribui la construirea unei lumi mai echitabile și mai durabile, deschise și antrenante.
Saint-Gobain în România
În România, Saint-Gobain furnizează produse și soluţii din gamele Abrasives, Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips, Weber, Duraziv şi Chryso, cumulând peste 2000 de angajaţi în 14 situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava, Vălenii de Munte, Popești Leordeni şi Ariceștii Rahtivani.