
Mai bine pentru PLANETĂ
Planeta noastră se confruntă cu provocări majore, pe care ne angajăm cu tărie să le combatem. Soluțiile și serviciile pe care le oferim contribuie la reducerea impactului pe care sectorul construcțiilor îl are asupra mediului înconjurător, de la construirea până la demolarea clădirilor.
Utilizarea energiilor regenerabile
Odată ce necesarul de energie a fost redus la minimum, energia rămasă necesară ar trebui să fie furnizată din surse regenerabile și decarbonizate, produse local, dacă este posibil.
Reducerea emisiilor de carbon încorporat
Carbonul încorporat se referă la carbonul înglobat în materialele utilizate în clădiri. În prezent, clădirile noi sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, ceea ce înseamnă că ponderea carbonului încorporat în emisiile generate pe parcursul ciclului de viață al clădirii este în creștere. Abordarea acestei probleme în etapa de proiectare, cu materiale cu emisii reduse de carbon, are beneficii semnificative pentru planeta noastră.
Creșterea eficienței energetice
La Saint-Gobain, credem că o clădire ar trebui să fie mai întâi eficientă din punct de vedere energetic datorită anvelopei sale performante: nevoile de încălzire, răcire și iluminat ar trebui să fie reduse la minimum.
Reducerea consumului de apă
Stresul hidric devine o problemă majoră în unele regiuni. Clădirile ar trebui să își reducă consumul de apă și chiar să urmărească autonomia în ceea ce privește alimentarea cu apă pe durata utilizării lor, de exemplu prin reciclarea apei uzate și a apei de ploaie.
Reducerea cantității de deșeuri nevalorificate din construcții și demolări
Sectorul construcțiilor este unul dintre principalii contribuitori la deșeurile solide în întreaga lume. Pentru a reduce cantitatea de deșeuri, sortarea și colectarea acestora pe șantierele de construcții sunt esențiale pentru a facilita reutilizarea sau reciclarea materialelor.
Creșterea duratei de viață și a gradului de exploatare a clădirilor
Prelungirea duratei de viață funcțională a clădirilor contribuie la optimizarea exploatării resurselor la capacitatea lor maximă. Pe măsură ce evenimentele imprevizibile devin tot mai frecvente din cauza schimbărilor climatice, creșterea rezilienței și adaptabilității clădirilor este esențială.
Diminuarea consumului de resurse non-regenerabile
Pentru a reduce utilizarea resurselor non-regenerabile, trebuie să analizăm fluxurile de materiale pe durata de viață a unei clădiri și să dezvoltăm noi abordări în ceea ce privește proiectarea clădirilor.