Saint-Gobain România, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în silvicultură „Marin Drăcea” și Rotil Prest au plantat 5.500 de copaci în Bucovina

În luna mai a anului 2022, Saint-Gobain România a organizat o acțiune de plantare de copaci la Moldovița, în Bucovina, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea” și Rotil Prest, furnizor de ambalaje pentru activitățile Glass și Sekurit.
Într-o atmosferă destinsă, în care s-a combinat activitatea de plantare cu voia-bună, la această acțiune au participat peste 140 de voluntari, printre care angajați Saint-Gobain, angajați ai Institutului de Cercetare și Rotil Prest, dar și copii de la Școala nr. 3 „Bogdan Vodă” și Grădinița „Căsuța piticilor” din Câmpulung Moldovenesc. Pe lângă reducerea emisiilor de CO2 și îmbunătățirea calității aerului, plantarea celor 5,500 de copaci pe o suprafață de aproximativ 13,000 m² a contribuit, de asemenea, la o mai bună conștientizare a beneficiilor aduse de astfel de demersuri mediului înconjurător, precum și sănătății generațiilor actuale și viitoare.
Saint-Gobain este promotorul inițiativelor de acest tip, încurajând practicile prietenoase cu mediul și implicând angajați din toate structurile organizaționale, ceea ce demonstrează eforturile la nivelul întregii companii de a pune în aplicare planul strategic „Grow & Impact”. Acest demers face parte din setul de inițiative concrete prin care Saint-Gobain s-a angajat să contribuie în mod pozitiv la una dintre marile provocări actuale – schimbările de mediu și climatice, în linie cu scopul Grupului – „Making the World a Better Home”.
Grupul Saint-Gobain este un jucător major în lupta pentru combaterea schimbărilor climatice, prioritatea fiind atingerea neutralității emisiilor de carbon până în 2050. Mai mult decât atât, printre principalele obiective ale planului „Grow & Impact” se numără încorporarea responsabilității sociale corporative în deciziile și acțiunile întregii companii, iar evenimentul de la Moldovița a reprezentat un exemplu concret în direcția atingerii acestui obiectiv.
„Odată cu stabilirea valorilor care ne ghidează, a angajamentelor în ceea ce privește Responsabilitatea Socială Corporativă și a scopului nostru „Making the World a Better Home", ne-am angajat să plasăm responsabilitatea socială și de mediu în centrul modelului nostru de afaceri. Astfel, depunem eforturi constante în lupta împotriva schimbărilor climatice, atât prin impactul soluțiilor noastre asupra mediului înconjurător, cât și prin acțiunile noastre zilnice de reducere a emisiilor de carbon. Sunt recunoscător tuturor echipelor de voluntari care au făcut posibil acest proiect, pentru munca și dedicarea de a construi un habitat durabil pentru generațiile viitoare și de a face lumea un loc mai frumos și mai sustenabil în care să locuim.”, a spus Ovidiu Păscuțiu, CEO Saint-Gobain România.
Decarbonizarea construcțiilor și a industriei este o provocare globală, însă Saint-Gobain are posibilitatea și capacitatea de a schimba acest fapt prin intermediul soluțiilor eficiente din punct de vedere energetic și cu emisii reduse de carbon pentru sectorul construcțiilor. În plus, Saint-Gobain poate contribui masiv la întregul proces de decarbonizare, prin implementarea unei economii circulare.