Soluții de încredere
3 minutes min

Bucătăria casei tale – idei pentru o amenajare minimalistă și sofisticată în același timp

bucătărie

Până de curând, bucătăria era percepută doar ca un spaţiu pentru gătit și mâncat, drept pentru care nu i se acorda atenția cuvenită în amenajare, aceasta fiind mobilată doar cu electrocasnice, o masă și un dulap. Însă vremurile s-au schimbat, iar bucătăria a devenit centrul atenției într-o casă, locul unde familia se reunește în jurul mesei, pentru a împărtăşi poveşti şi impresii de peste zi.

Dacă planurile voastre din această vară vizează (re)organizarea bucătăriei, vă arătăm câteva idei pentru o amenajare minimalistă și sofisticată în același timp, potrivită nevoilor și personalității fiecăruia.

Când alegeţi tipul bucătăriei, trebuie să țineți cont de spațiul de care dispuneți, astfel încât să vă rămână suficiente zone deschise, de lucru şi luat masa.

De asemenea, trebuie să acordați o atenție sporită materialelor și finisajelor care să răspundă nevoilor de confort termic, acustic, de protecție la umiditate și rezistență la foc, iar Saint-Gobain România oferă soluții complete în acest sens. De exemplu, tot mai multe locuințe se confruntă cu igrasia și condensul cauzate de umiditate, iar pentru a evita astfel de situații neplăcute, Saint-Gobain Rigips propune soluțiile constructive cu plăci rezistente la umiditate (plăci din gips-carton Rigips® RBI, plăci de ciment Aquaroc® sau plăci din ipsos armat cu fibră de sticlă Glasroc® H).

Există diverse forme de bucătării, dar se pare că bucătăria modulară este ultimul trend. Concepută într-un stil elegant, aceasta îmbină liniile clasice cu aspectul futurist al zonei de gătit. Pentru astfel de bucătării recomandăm nuanțe neutre de alb și gri ce accentuează senzația de ospitalitate, în timp ce blatul de marmură oferă un aer modern.

Atunci când stilul contemporan se inspiră din trecut, rezultă bucătării cu personalitate. De aceea, pe lângă accesoriile inovatoare și elementele sofisticate trebuie să includem în bucătăria noastră și piese de mobilier din lemn, care vor ieşi în evidenţă printr-o naturalețe caldă.

Combinația dintre alb și negru conferă spațiului eleganță, ce te invită la calm și relaxare. Pentru a completa spațiul și a da senzația de echilibru, alege masa și scaunele din lemn. De asemenea, plantele verzi sunt în acord cu ferestrele mari și negre. Astfel de detalii scot în evidență punctele de maxim interes ale bucătăriei şi dau o notă distinctă.

Sursa foto: Pinterest.com

O bucătărie în formă de U este mereu o alegere potrivită atunci când ești constrâns de spațiul îngust. Ținând cont de acest aspect, îți propunem să optezi pentru o bucătărie colorată, în care fronturile dulapurilor să fie albastru marin iar blatul de lucru alb, pentru a echilibra tonalitatea amenajării și a păstra totul într-o notă cât mai luminoasă.

Sursa foto: Pinterest.com

Indiferent de tipul de bucătărie pentru care optezi, alege finisaje în același ton, pentru a avea o armonie estetică și încorporează electrocasnicele, pentru a crea un spațiu generos și aerisit. Într-o bucătărie albă, prezența unor scaune din catifea oferă spațiului un plus de eleganță și îndeplinește până şi cele mai sofisticate nevoi de confort.

Sursa foto: Pinterest.com

Acum că ți-ai luat doza necesară de inspirație, îți dorim spor la amenajare!