Soluții de încredere
Inovație
5 minutes min

Top 3 inovații Saint-Gobain în 2021: GLASROC® X, ISOVER PROFI FASSADE FIX și COOL-LITE KN 148 II RAPSODIA

Top 3 inovații Saint-Gobain în 2021: GLASROC® X, ISOVER PROFI FASSADE FIX și COOL-LITE KN 148 II RAPSODIA

La Saint-Gobain, capacitatea de inovație reprezintă unul dintre pilonii de creştere și performanţă, strategia noastră raportându-se la un model de construcție sustenabil. Cu o vastă expertiză, echipele noastre din întreaga lume vin să răspundă nevoilor clienților noștri cu produse premium care îmbunătățesc confortul și bunăstarea fiecăruia dintre noi. Saint-Gobain, lider mondial în domeniul materialelor de construcții, oferă constant soluții inovatoare pentru provocările prezentului.

Aceste eforturi sunt recunoscute global, Saint-Gobain fiind desemnată drept una dintre cele mai inovatoare companii din lume, pentru al zecelea an consecutiv. Această recunoaștere confirmă impactul pe care inovațiile unui jucător al pieței le exercită asupra industriei în care activează și atenția continuă pe care o acordă cercetării și dezvoltării. Pentru noi, acest titlu reprezintă o încununare a eforturilor susținute de a crea soluții noi și personalizate care să răspundă nevoilor de consum în constantă schimbare, cât și o încurajare de a continua să răspundem provocărilor ce presupun protejarea și conservarea mediului înconjurător.

În acest articol, vom prezenta cele mai recente inovații Saint-Gobain care asigură performanțe sporite, abordând provocările legate de construcție durabilă: noua generație de plăci pentru aplicații exterioare versatile, GLASROC X; adezivul pentru lipire și armare dedicat vatei minerale bazaltice, ISOVER Profi Fassade Fix și modelul avansat de sticlă, COOL-LITE® KN 148 II RAPSODIA.

Închiderile exterioare ale clădirilor trebuie să permită adaptări rapide şi eficiente la condițiile meteo şi să reziste la acțiunea umidității, dar şi a razelor UV. Pentru astfel de aplicații, Saint-Gobain Rigips pune la dispoziția specialiștilor în construcții o soluţie performantă, ce are în alcătuire o nouă generație de plăci din ipsos armate cu fibră de sticlă: Glasroc® X.

Glasroc® X, tip GM – FH1, este un produs special conceput pentru aplicații exterioare. Placa este realizată din ipsos armat cu fibră de sticlă, este multifuncțională, având acțiune multiplă: conferă rezistență la foc și la acțiunea umidității, mucegaiului și a razelor UV. Glasroc® X nu favorizează apariția şi dezvoltarea sporilor de mucegai la suprafața plăcii, neexistând acest risc precum în cazul plăcilor cu fețe din hârtie sau conținut de celuloză. Glasroc® X garantează proiectanţilor, constructorilor şi proprietarilor de clădiri obținerea unor sisteme performante durabile. Greutatea redusă (10,9 kg/m2) comparativ cu plăcile de ciment oferă beneficii semnificative atât în ceea ce privește transportul, cât şi manipularea plăcilor în șantier, fiind uşor de tăiat, manevrat şi montat, fără compromisuri de performanţă în ceea ce priveşte durabilitatea, stabilitatea şi rezistenţa la umezeală.

Similar plăcilor din ciment Aquaroc®, Glasroc® X sunt o alternativă rapidă şi uşoară la zidărie şi un suport excelent pentru sistemele de închideri exterioare ușoare realizate în sistem uscat, fie izolate termic pe exterior (ETICS sau termosistem), fie tencuite. Plăcile sunt recomandate în special pentru balcoane (despărțitoare, parapete, tavane exterioare), arcade și coloane cu raza medie de curbură de min. 1,5m, dar și alte suprafețe exterioare De asemenea, produsul este realizat pentru a răspunde celor mai înalte și stricte standarde internaționale de calitate. Oferă plus valoare având utilitate în cadrul schemelor de evaluare a clădirilor verzi – EPD și Certificat LEED.

Pentru că dorim să vă oferim produse perfect compatibile cu soluțiile de termoizolație oferite de brand-urile Saint-Gobain, am preîntâmpinat nevoile specialiștilor care utilizează sistemele ETICS moderne, cu vată minerală bazaltică și am creat ISOVER PROFI Fassade Fix, adezivul pentru lipire și armare, pentru vată minerală bazaltică. Este un produs care conține fibre de armare și ajută la proiectarea unei fațade rezistente la șocuri și fisuri, permițând peretelui să respire.

De asemenea, cel mai recent produs lansat este COOL-LITE® KN 148 II RAPSODIA, un nou tip de sticlă, unic, realizat 100% în România. Pentru conceperea produsului, specialiștii noștri au fost inspirați de eclectismul peisajului autentic românesc și au avut în vedere performanțe tehnice superioare care să contribuie la proiectarea unor clădiri eficiente din punct de vedere energetic și la crearea unui mediu interior care să ofere ocupanților o experiență senzorială completă. Special la acest nou tip de sticlă este că face parte din gama COOL-LITE® KN, ale cărei performanțe asigură condiții optime de locuire și utilizare din punct de vedere al confortului vizual și termic din interior. Sticla KN 148 II RAPSODIA este concepută pentru a controla excelent factorul solar, fapt ce asigură protecție termică pe timp de vară și o transmisie luminoasă care conferă o calitate specială a iluminării, reducând „efectul de orbire”.

Aceste produse, în comparație cu cele similare de pe piață, au fost gândite încă din etapa de proiect pentru a îndeplini standarde internaționale de calitate și pentru a adăuga pași importanți în procesul de inovare din industria materialelor de construcții. Pentru că ne-am asumat o strategie de dezvoltare responsabilă, ghidată de scopul nostru, „MAKING THE WORLD A BETTER HOME”, am folosit expertiza noastră, spiritul pentru inovație, pasiunea pentru cercetare și dezvoltare, pentru a proiecta de fiecare dată produse și soluții de o calitate superioară, care să satisfacă nevoile clienților noștri.