Reducerea poluării din interiorul locuințelor noastre pentru stare de bine

Când ne gândim la poluarea aerului, ne imaginăm foarte des un nor contaminat în aer liber. Cu toate acestea, aerul poluat este, de asemenea, prezent în clădiri, unde ne petrecem mai mult de 90% din timp. Aceasta este o problemă de sănătate publică care pune sub semnul întrebării construcția clădirilor în care locuim, lucrăm și ne petrecem timpul.
Deși calitatea mediului în interiorul clădirilor s-a îmbunătățit în ultimii 20 de ani, poluarea aerului din interior rămâne o problemă majoră. De fapt, 65% din expunerea noastră la aerul poluat nu are loc în exterior ci... în interior!
Această situație se explică, în principal, prin lipsa unei aprovizionări constante cu aer proaspăt și curat, combinată cu stagnarea poluanților veniți din exterior. Pentru a lupta împotriva acestui fenomen, reînnoirea fluxului de aer și filtrarea surselor de poluare sunt esențiale pentru sănătatea noastră, dar și certitudinea că materialele termoizolatoare ne protejează locuința de poluanți.
De aceea, Saint-Gobain a dezvoltat materiale care emit puțini compuși organici volatili și absorb cât mai multă formaldehidă (o substanță chimică nocivă care se găsește în unele lacuri care acoperă piese de mobilier sau în unele tapițerii) din aer. De exemplu, placarea pereților cu plăcile din gips-carton Rigips® Activ’Air® și realizarea plafoanelor Rigitone® și Gyptone®, ce înglobează tehnologia activă de purificare a aerului. Izolațiile din vată minerală Isover sunt certificate EUCEB, ceea ce înseamnă că fibrele din vată nu sunt clasificate ca fiind cancerigene sau periculoase pentru sănătate.