Am dat startul ediției 2024 a competiției „Saint-Gobain National Trophy”

Astăzi, 20 iunie 2024, dăm startul unei noi ediții a „Saint-Gobain National Trophy”, o competiție adresată constructorilor, arhitecților și fațadierilor din România care sunt încurajați să înscrie în concurs proiectele de excepție realizate începând cu anul 2020 și care vor fi finalizate până la 31 decembrie 2024.
Saint-Gobain National Trophy Romania este un eveniment unic, o şansă de afirmare a excelenţei în domeniul construcţiilor, cu recunoaştere în rândul comunităţii de specialişti în construcţii din România şi o rampă de lansare spre evenimentele internaţionale Saint-Gobain Gypsum International Trophy și Saint-Gobain Glass International Event.
În acest concurs se pot înscrie toate companiile care au construit sau au în curs de construire o clădire la a cărei realizare s-au folosit soluţii Saint-Gobain, respectiv: pereţi de compartimentare şi tencuieli uscate, plafoane false fixe şi demontabile, canale de desfumare, ventilaţie, protecţii la foc ale structurilor metalice, şape flotante, lucrări de tencuieli şi gleturi, vitraje etc.
Înscrierea în concurs este gratuită.
Durata concursului și criterii de evaluare
Proiectele pot fi înscrise până la data de 31 octombrie 2024, câștigătorii urmând a fi anunțați în luna decembrie. Aceștia vor fi desemnați de către un juriu de specialitate care va evalua proiectele pe baza unor criterii specifice: excelenţă în execuţie, utilizarea soluţiilor Saint-Gobain, sustenabilitate, calitatea prezentării.
Etapa locală include proiecte realizate atât cu produse din portofoliul Saint-Gobain Construction Products Romania, cât și cu cele din portofoliul Saint-Gobain Glass. Lucrările ce utilizează exclusiv soluții Saint-Gobain Glass vor fi jurizate după criterii de evaluare specifice, în timp ce acelea care combină soluții din ambele portofolii vor fi evaluate conform criteriilor standard, menționate în regulamentul concursului.
Categoriile în cadrul cărora pot fi înscrise proiectele
Participanții vor putea înscrie proiectele în una dintre cele șapte categorii distincte: Rezidențial, Cultură, educație și timp liber, Afaceri și instituții, Fațade, Plafoane, Inovație, Soluții pe bază de sticlă. Fiecare categorie este evaluată pe criterii specifice, cu accent pe sustenabilitate și inovație.
Cum se poate face înscrierea
Participanții se vor înscrie prin transmiterea unui e-mail de informare prin care își anunță intenția de participare către [email protected]. În urma acestui e-mail, vom reveni cu detalii despre locația virtuală (de tip Sharepoint) unde se vor încărca documentele din Dosarul de participare, așa cum se specifică în broșura și regulamentul concursului.
„Saint-Gobain National Trophy valorifică inovația și creativitatea din sectorul construcțiilor. Această competiție nu este doar despre proiecte; este despre a inspira și a seta noi standarde de excelență. Prin această inițiativă, ne reafirmăm angajamentul de a susține dezvoltarea durabilă și sustenabilă, dar și de a recunoaște meritele celor care aduc valoare comunității prin munca lor.” (Ovidiu Păscuțiu, CEO Saint-Gobain România)
Proiectele desemnate câștigătoare la ediția locală se califică la etapa internațională.
Proiecte câștigătoare la etapa națională, ediția 2023

Competiția Saint-Gobain National Trophy și-a desemnat câștigătorii
Câștigătorii competiției Saint-Gobain National Trophy au fost desemnați în cadrul unei gale festive, la care au participat reprezentanți ai proiectelor înscrise – companii de construcție, birouri de arhitectură, antreprenori specializați în proiectarea și execuția fațadelor.
Proiecte înscrise la edițiile anterioare
Clădirea de birouri Matei Millo Offices, București
Matei Millo Offices este o clădire de birouri premium de clasa A, cu certificare BREEAM Outstanding, desfășurată pe 3 niveluri subterane, parter, mezanin și 9 etaje.
Clădirea de birouri Tandem Offices, București
Tandem Offices este un proiect central de birouri, având aproximativ 19.600 m2 suprafață închiriabilă, cu specificații de top de clasa A. Clădirea este dezvoltată pe 3 niveluri subterane, parter și 7 etaje superioare.
Sediul de birouri Saint-Gobain din clădirea One Tower, etaj 10, București
Un spațiu modern de birouri, cu o capacitate de 1400 m2, în prima clădire de birouri din România care a obținut certificările LEED v4 Platinum Building Design & Construction și WELL Health-Safety.
Clădirea de birouri nZEB OFFICE Comănești
Clădirea este proiectată pe baza principiilor nZEB, folosind soluții inovatoare. Structura clădirii este din lemn, panourile utilizate sunt din CLT, iar celelalte materiale sunt ușoare, însă confortul pentru ocupanți este maxim.
Clădirile de birouri London și Oslo, Sema Parc, București
Sema Parc este cel mai mare proiect de regenerare urbană din București, un proiect imobiliar mixt, care acoperă toate funcțiunile și facilitățile unei dezvoltări urbane actuale.
Complexul rezidențial One Herăstrău Towers, București
One Herăstrău Towers continuă Trilogia One Herăstrău cu 2 turnuri rezidențiale, oferind vederi panoramice asupra Lacului Herăstrău și a zonei de nord a capitalei.
Ansamblul rezidențial Luxuria Residence, București
Luxuria Residence este primul ansamblu rezidențial din București certificat BREEAM Excellent. Clădirile proiectate conform acestor standarde internaționale de sustenabilitate au un impact redus asupra mediului, prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon și a consumului de energie.
Clădirea de birouri One Cotroceni Park 1, București
One Cotroceni Park este un proiect multifuncţional destinat să găzduiască o comunitate de peste 12.000 de oameni care trăiesc şi lucrează împreună.
Căminul Studențesc Universitatea de Vest, Timișoara
Proiectul include construirea unui imobil de şapte niveluri, cu o suprafaţă construită de 4.128 m2 şi o capacitate de 902 locuri în camere de două persoane şi 32 locuri de cazare pentru persoane cu dizabilităţi.
Sala polivalentă Bistrița
Sala Polivalentă Bistrița, construită pe o suprafață totală de 7350 m2, ce face parte din Complexul Sportiv "Unirea", are o capacitate de 3000 de locuri. De asemenea, se regăsesc terenuri exterioare de sport, o pistă de alergare cu 8 culoare și un centru de cazare cu 30 de camere.
Hotelul Ibis Styles Bucharest City Center
Hotelul Ibis Styles Bucharest City Center se află în inima orașului București, fiind în apropiere de Gara de Nord, Parcul Cișmigiu, Ateneul Român și Piața Victoriei. Spațiul are o suprafață utilă de aproximativ 1300 m2, oferind 152 de camere și o parcare privată.
Ansamblul rezidențial Essenza Residence
Complexul rezidențial Essenza Residence a fost proiectat să continue acțiunea de modernizare a orașului Timișoara și de a crea locuințe de înaltă calitate. Apartamentele au fost realizate cu multă atenție pentru a corespunde tuturor necesităților, având propriile caracteristici și o personalitate el
Clădirea de birouri Globalworth Square, București
Globalworth Square este un proiect ambițios, conceput ca un centru de afaceri axat pe sustenabilitate, inovație, digitalizare și eficiență.
Aeroportul Internațional Brașov
Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav se află la o distanță de 12 km de Brașov. Pista va avea o lungime de 2820 m o lățime de 45 m și acostamente betonate de câte 7.5 m.
Clădirea de birouri Dacia One, București
Proiectul de birouri Dacia One este format din două clădiri: prima este clasificată monument istoric și are o suprafață de 1.500 mp, iar cea de-a doua are o suprafață de 13.500 mp.
Complexul rezidențial ISHO
Proiectul rezidențial de lux este amplasat în zona centrală a orașului Timișoara. Proiectul cuprinde câteva clădiri, cu destinații diferite de utilizare - printre care spații de birouri și blocuri de locuit - cu apartamente.
Centrul multifuncțional Eden
Situat în localitatea Vetiș. la 5 km distanță de Satu-Mare, acest centru cultural multifuncțional a fost creat pe amplasamentul unei foste fabrici de ciment transformată ulterior în unitate de producție pentru componente metalice.
Câștigătorii competiției Saint-Gobain International Gypsum Trophy 2021
Astăzi, sistemele pe bază de gips-carton și ipsos sunt prezente în aproape toate proiectele de arhitectură. Acestea permit finisarea clădirilor cu produse care oferă, printre altele, o ușoară implementare pe șantier, siguranță la incendiu și posibilitatea de reciclare, atât în structuri istorice, cât și în construcții complet noi. Din anul 1998, Saint-Gobain - unul dintre cei mai mari distribuitori ai acestor tipuri de sisteme - a premiat proiectele care au aplicat cel mai bine aceste soluții în proiectele lor, împărțindu-le în 6 categorii.
România câștigă Premiul Președintelui Juriului în cadrul celei de-a 12-a ediții a Saint-Gobain Gypsum International Trophy
Cea de-a 12-a ediție a competiției Saint-Gobain Gypsum International Trophy și-a desemnat câștigătorii în cadrul unui eveniment care s-a desfășurat în format 100% digital. La ediția curentă au concurat 74 proiecte din 32 de țări de pe continentele Americii până în Asia și din Europa până în Africa.
British International School
S-a construit un întreg corp de clădire nou, cu săli de clasă și laboratoare. În spațiul mansardat s-au amenajat o sală de dans și spații de relaxare.