Fundația Saint-Gobain Initiatives

Fundația Saint-Gobain Initiatives

Fundația Saint-Gobain Initiatives

Sprijinirea proiectelor de solidaritate în beneficiul comunităților locale

Din 2008, Fundația Saint-Gobain Initiatives sprijină proiecte de solidaritate în două domenii principale:

  • Locuințe sociale durabile
  • Integrare profesională și educație

În fiecare țară în care se află Grupul Saint-Gobain, aceste proiecte sunt sponsorizate de angajații noștri, atât activi, cât și pensionați, în coordonare cu organizațiile non-profit locale. Fundația sprijină proiecte de construire și/sau renovare a spațiilor de locuit pentru persoanele vulnerabile, contribuind în același timp la reducerea consumului de energie și la conservarea mediului înconjurător. 

În ceea ce privește integrarea profesională și educația, fundația sprijină în principal tinerii adulți defavorizați și se concentrează pe învățarea de competențe legate de meseriile din domeniul construcțiilor. 

Dincolo de aspectul financiar de bază, ne asigurăm, de asemenea, că aceste proiecte beneficiază de know-how-ul și competențele noastre tehnice.

Solidaritatea a fost întotdeauna o valoare de referință la Saint-Gobain, iar Fundația reprezintă un element esențial în cadrul acestui angajament față de societate. Aceasta oferă angajaților sau pensionarilor Grupului oportunitatea de a sponsoriza proiecte îndreptate către persoanele aflate în situații de excludere, pentru a se întoarce la locul de muncă sau pentru a-și  îmbunătăți condițiile de viață. 

Cifre cheie la sfârșitul anului 2020

320

proiecte sprijinite

235

parteneriate cu organizații nonprofit

349

sponsori angajați

40

țări care găzduiesc proiecte

16,9

milioane de euro investiți

283 000

beneficiari din întreaga lume

Fundația se află în centrul inițiativelor societale ale Grupului

Prin acțiunile sale, Fundația susține viziunea și valorile Grupului Saint-Gobain. Fundația este o modalitate prin care angajații pot participa, cu toții împreună, la construirea unei lumi mai durabile și mai incluzive.

Dincolo de aspectul financiar de bază, ne asigurăm, de asemenea, că aceste proiecte beneficiază de know-how-ul și competențele noastre tehnice.

CONSTRUCȚII

Împreună cu sprijinul financiar, oferim, de asemenea, expertiza noastră în domeniul construcțiilor și renovărilor, astfel încât toată lumea să poată beneficia de spații de locuit sănătoase, calde, accesibile și mai eco-responsabile.

INTEGRARE SOCIALĂ

Lucrăm alături de organizații pentru a lupta împotriva excluziunii, sprijinind integrarea socială și profesională prin formarea de competențe. Aceste programe îi ajută pe beneficiari să obțină o mai mare autonomie financiară și promovează încrederea în sine și demnitatea.

ANGAJAMENT FAȚĂ DE MEDIU

Încurajăm proiectele care includ criterii ecologice: de exemplu, îmbunătățirea eficienței energetice și a izolației termice sau respectarea standardelor de mediu.

Guvernanță

Fundația este condusă de trei organisme independente formate din directori ai Grupului, reprezentanți aleși ai salariaților, specialiști calificați, angajați activi și pensionari implicați.

COMITETUL DE SELECȚIE

Se reunește de cel puțin 4 ori pe an. Emite un aviz inițial cu privire la eligibilitatea potențialelor proiecte, pe baza criteriilor tehnice prezentate în cererea depusă de sponsor. De asemenea, sunt luate în considerare și opiniile echipelor operaționale locale.

COMITETUL DE CONDUCERE

Se reunește, de asemenea, de 4 ori pe an. Dă undă verde pentru proiecte și stabilește valoarea fondurilor care urmează să fie alocate.

CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE

Se reunește de două ori pe an. Aprobă bugetul anual, examinează activitatea și conturile. De asemenea, stabilește principalele direcții de politică generală.