Eficiență energetică
3 minutes min

Beneficiile renovării caselor și clădirilor asupra eficienței energetice

renovare

Pentru a vedea care sunt beneficiile renovării caselor și clădirilor asupra eficienței energetice, este necesar, mai întâi, să definim conceptul de sustenabilitate. În centrul unei construcții durabile stă dorința și angajamentul de a răspunde pozitiv provocărilor impuse de schimbările climatice și de diminuare a resurselor naturale, promovând, în același timp, sănătatea și starea de bine a ocupanților.

De aceea, trebuie să construim în mod responsabil și sustenabil atât pentru noi cât și pentru generațiile viitoare și să privim conceptul de sustenabilitate nu ca pe un trend, ci ca pe o necesitate pentru mediul înconjurător și pentru îmbunătățirea calității vieții.

Totodată, o construcție durabilă înseamnă să privești structura clădirii în întregime, începând de la extragerea materiilor prime folosite în procesul de fabricare a produselor, continuând cu procesul de construire, apoi exploatarea clădirii pe toată durata de viaţă şi reciclarea produselor la demolare.

Eficiența energetică înseamnă mai mulți bani în buzunarele noastre prin reducerea semnificativă a facturilor de energie electrică, diminuarea emisiilor de dioxid de carbon, protejarea planetei și combaterea încălzirii globale. Mai mult decât atât, confortul, sănătatea și productivitatea ocupanților clădirilor sunt sporite.

Clădirile pot beneficia de o izolare termică eficientă cu ajutorul produselor ISOVER Forte, care acționează ca o barieră împotriva pierderilor de caldură și pot reduce considerabil costurile încălzirii pe timp de iarnă. Mai mult decât atât, produsele din vată minerală de sticlă ISOVER permit păstrarea suprafeței interioare a acoperișului sau peretelui suficient de caldă încât să se evite apariția condensului și a mucegaiului. Nu în ultimul rând, începând de anul acesta, Saint-Gobain comercializează ISOVER Super Profi, produsul cu cea mai scăzută conductivitate termică din portofoliul nostru (λD = 0.032 W/mK), potrivit tuturor tipurilor de izolații termice şi fonice supuse unor solicitări mecanice reduse: mansarde, pereții halelor metalice, pereții caselor cu structură din lemn.

Când vorbim despre case și clădiri sustenabile, ne gândim de obicei numai la consumul redus de energie, însă eficiența energetică reprezintă doar un aspect al sustenabilității. Astfel de clădiri îți oferă totodată confort și siguranță, iar Saint-Gobain oferă soluții inovatoare pentru a îndeplini aceste aspecte care ţin de starea ta de bine  și de grija faţă de mediul înconjurător.

Cu toții putem contribui la un viitor sustenabil prin construcția sau renovarea caselor și clădirilor cu materiale care ocrotesc natura și care țin cont de principiile dezvoltării durabile.