Angajator
Cariere
4 minutes min

Managementul talentelor la Saint-Gobain, “Angajator de Top” la nivel global, european și în România

Saint-Gobain

Un studiu de piață realizat de Human Performance Development International subliniază faptul că în centrul strategiei de resurse umane trebuie să se afle întotdeauna angajatul. Mai mult decât atât, studiul arată că unul din cinci angajați părăsește firma în primele 100 de zile din cauza atmosferei din echipă și a managementului defectuos, dar și din cauza lipsei de motivație și de instruire în prealabil.

Cu o istorie de peste 350 de ani, Saint-Gobain a știut că adevărații ambasadori ai companiei sunt angajații. Chiar și astăzi, atunci când vorbim despre managementul talentelor și bunele practici de resurse umane, credem că cel mai important este, în primul rând, să ascultăm nevoile angajaților noștri. Astfel, 87% dintre angajații noștri spun că sunt mândri să lucreze pentru noi și își doresc să rămână în firmă cel puțin doi ani de acum înainte. Acest lucru ne-a conferit și în 2020 prestigioasa recunoaștere Top Employer.              Sursa foto: Media Library Saint-Gobain              Copyright: Who is Danny/Shutterstock

Anual, se organizează o serie de evenimente dedicate dezvoltării angajaților. Un exemplu în această direcție este Unicampus; o serie de sesiuni și cursuri interesante care favorizează schimbul de idei, la care participă persoane de pe diferite continente, din diferite Business Unit-uri. Speakerii sunt angajați Saint-Gobain care împărtășesc din experiența lor cele mai bune practici existente la nivel global în cadrul Grupului. Astfel, conectarea și networkingul sunt cele mai importante pentru ca o companie să fie de succes pe viitor.

Pe de altă parte, rigoarea și disciplina în gestionarea proiectelor, căutarea excelenței operaționale, atenția acordată calității produselor și serviciilor pentru clienți, abilitatea de a inova constituie punctele forte ale angajaților Saint-Gobain. Astfel, s-au conturat cele cinci Atitudini Saint-Gobain la care aderă toți angajații Grupului. Acestea reflectă obiectivul nostru de a contribui la crearea unor spații de locuit minunate și la îmbunătățirea vieții de zi cu zi: apropierea față de clienți, antreprenoriatul,  inovarea, agilitatea și o cultură deschisă și antrenantă.

Sursa foto: Media Library Saint-Gobain Copyright: Saint-Gobain Distribution Denmark

Care sunt principalele beneficii ale angajaților Saint-Gobain?

De la susținerea planificării carierelor individuale în cadrul a nouă activități ale Grupului în România și până la posibilitatea de a lucra în oricare dintre țările în care activăm, mobilitatea este importantă pentru noi. Drept dovadă a deschiderii companiei și a interesului față de mobilitatea în carieră stau chiar oamenii din Saint-Gobain. 

Încurajăm dezvoltarea permanentă a aptitudinilor și abilităților angajaților noștri.  Credem în faptul că acele companii care au o cultură puternică a instruirii sunt mai eficiente și mai inovatoare, având echipe mai implicate. În acest sens, le oferim angajaților noștri atât o varietate largă de activități de pregătire tehnică, potrivite cerințelor posturilor și intereselor profesionale, cât și training-uri non-tehnice. Spre exemplu, avem un catalog de training-uri conceput special pentru angajații noștri, care este un instrument util pentru selectarea cursurilor de pregătire, conform nevoilor individuale. 

Știm cât de important este timpul, astfel că oferim angajaților oportunități de învățare la distanță, cu ajutorul cursurilor online disponibile în multe domenii, precum Vânzări, Managementul brand-ului, Resurse Umane, Securitatea la locul de muncă și Management. Saint-Gobain a pus pregătirea prin e-learning la dispoziția tuturor angajaților prin intermediul unei platforme online, disponibilă în 30 de limbi.

Avem grijă ca angajații noștri să fie sănătoși. Pentru orice eveniment nefericit, au tot timpul acces rapid la facilitățile medicale ale unui lanț de clinici private, la asigurări de viață și de călătorie.

Politica noastră de recrutare, atenția acordată integrării noilor angajați și utilizarea de soluții inovatoare, cum ar fi gamificarea sau programatica sunt alte doar câteva dintre practicile pe care le folosim pentru a ne asigura că angajații Saint-Gobain se simt motivați la locul de muncă. Iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate: la nivel local, în 2020, Grupul Saint-Gobain a fost desemnat oficial “Angajator de Top” pentru al patrulea an consecutiv.