Inovație
4 minutes min

Descoperă Parisul, prin prisma inovaţiilor Saint-Gobain

Paris

Nu este întotdeauna uşor să alegi destinaţia potrivită pentru o vacanţa, mai ales când ai la dispoziţie atâtea variante, de la capitale europene, până la destinaţii exotice sau pitoreşti. Sugestia noastră? Profită din plin de zilele libere şi optează pentru un city break la Paris! Există ceva la acest oraş care ne-a inspirat și ne-a captivat dintotdeauna, cu atmosfera sa boemă, clădirile spectaculoase și oamenii îmbrăcaţi chic. Fiind una dintre cele mai vizitate capitale din lume, Parisul oferă atracții turistice excepționale, recunoscute la nivel mondial.

Multe dintre ele sunt construite cu soluţiile inovatoare şi de înaltă performanţă Saint-Gobain, proiectate pentru a îmbunătăţi viaţa noastră de zi cu zi. De mai bine de 350 de ani, Grupul se reinventează continuu pentru a se adapta la schimbările prezentului, fie că vorbim despre confortul termic, acustic şi vizual sau despre eficienţa energetică şi protecţia mediului. De exemplu, un produs din patru vândut azi de către Saint-Gobain nu exista acum cinci ani, iar echipele noastre de Cercetare şi Dezvoltare depun anual aproximativ 400 de brevete de invenţie.

Pincipala atracție turistică din Paris este, cu siguranţă, Turnul Eiffel. Dar puţină lume ştie că Saint-Gobain a furnizat pentru acesta podeaua din plăci de sticlă anti-derapantă. Bucură-te de o experienţă unică, printr-o plimbare pe podeaua realizată din sticlă Saint-Gobain, aflată la primul nivel al monumentului, la 57 de metri deasupra solului!

Image
Turnul Eiffel, Paris

Palatul Versailles atrage printr-un stil arhitectural aparte. Cele 375 de oglinzi din interiorul Palatului au fost create de către Saint-Gobain în 1684, rămânând până astăzi un element de referinţă al patrimoniului cultural mondial. Sala Oglinzilor din Palatul Versailles a fost primul dintre proiectele majore ale Fabricii Regale de Oglinzi, stând chiar la originea dezvoltării Saint-Gobain.

Image
Versailles

Muzeul Luvru este înzestrat cu o valoare culturală de o importanță deosebită, găzduind opere variate - picturi, sculpturi, ceramică, obiecte arheologice. Pentru acesta, Saint-Gobain a donat 11 suporturi de afișaj din sticlă, realizate cu ajutorul sticlei VISION-LITE. 

Image
Louvre

Piramida de la Luvru este a treia cea mai vizitată operă de la muzeul Luvru, după Mona Lisa şi Venus din Milo, fiind o replică în miniatură a Marii Piramide din Giza. Situată în centrul grădinii Tuileries, piramida oferă acces către intrarea în muzeu, reprezentând o bijuterie a inovaţiei Saint-Gobain. Anul acesta s-au împlinit 30 de ani de la construirea piramidei, pentru care s-au folosit 793 de panouri de sticlă laminată Saint-Gobain, în formă de diamante şi triunghiuri.

Grand Palais, situat pe Champs-Élysées, o clădire asemănătoare cu o navă de fier, sticlă și piatră, a fost construită cu ocazia Expoziției Universale din 1900. Saint-Gobain a furnizat toate dalele de sticlă pentru pardoseală, precum și o cantitate mare de sticlă armată și mată pentru cupolă.

De-a lungul timpului, Pont des Arts, în apropiere de Notre-Dame, a fost unul dintre locurile preferate ale zecilor de mii de îndrăgostiţi, care obişnuiau să fixeze lacăte de balustradele podului, aruncând apoi cheia în Sena, pentru a celebra statornicia iubirii lor. Însă, pentru siguranța trecătorilor, în 2014 municipalitatea pariziană a decis înlocuirea balustradelor podului cu panouri de sticlă. Pentru înlocuirea balustradelor podului, au fost instalate 112 panouri din sticlă Saint-Gobain VISION-LITE antireflex și laminată, care satisfac trei criterii esenţiale, legate de transparență, design și siguranță. Astăzi, podul oferă pietonilor una dintre cele mai frumoase vederi panoramice asupra Parisului.

Bon voyage!